Magamról

Saját fotó
Testnevelő tanárból lettem személyi edző. Majd személyi edzőből ANYA. Most pedig a kettőt együtt űzöm :) Kidolgoztam egy edzésprogramot, mely nagy segítség lehet a kisgyermekes anyukáknak, nem csak abban, hogy visszanyerjék a terhesség és szülés előtti formájukat, hanem hogy kellemesen és hasznosan töltsenek el egy-egy órát. Az edzések hatékonyságát és az ott szerzett tapasztalatokat kívánom íly módon dokumentálni.

2011. július 22., péntek

nyár derekán

Nem is olyan egyszerű ez a blog írás, mint amilyennek tűnt, mikor létrehoztam... természetesen nem tétlenkedtünk, mióta nem írtam, de az írás ihlete nem csapott meg, nem úgy, mint a nagy meleg... Most sajnos van időm a blogbejegyzésre, harmadik napja nem tudjuk elhagyni a lakást az eső miatt, így a szerdai torna is elmaradt :(

Diának alig egy hónapja maradt hátra az esküvőig, és a lelkesedése azóta is töretlen, mióta belevágott "az én leszek a legdögösebb menyasszony" életmód programjába :) A helyzet kissé nehezült közben. Az oviban szünet van, így két gyerkőccel jön az edzésekre, de nem is a gyerekek száma nehezít igazán, hanem az, hogy a kicsik egyre öntörvényűbbek. Eredeti terv az volt, hogy a babák ücsörögnek nyugisan a babakocsikban, mi toljuk őket, állomásonként elvégzünk egy pár erősítő-, nyújtó-, légzőgyakorlatot, de ezen tervemet a lurkók igen hamar felülírták. (Mostanában sorozatosan döbbenek rá, hogy mennyire naív vagyok)
Természetesen van egy-két "rendes" gyerkőc is, aki hajlandó a babakocsiban maradni, de ez a korral jár.. öt hónaposan még nem igen van más vágya, azonban a másfél évesek szaladnak a szélrózsa minden irányába.... Vagyis a kardio edzést a gyerekek utáni szaladgálással oldjuk meg. Ettől függetlenül nagyon jó móka a parkban edzés, valamiért a gyerekek nagyon mulatságosnak tartják, mikor izzad az anyjuk:), és ellenállhatatlan vágyat éreznek aziránt, h hasprés közben felüljenek lovagolni, és még ugráljanak is a hasunkon. Javaslom mindenkinek kipróbálni ezt a hasizom gyakorlatot, minimum 3x-ára növeli a gyerkőc a hatékonyságát :)

és akkor a lényeg: itt tart most Dia:

Sajnos friss fotóm nincsen, de hamarosan pótlom azt is, és egyelőre a testsúly adat is kimarad, de a centiméterek beszédesek:
Derék körméret: 72cm /pocak!:82cm
Csípő körméret: 92cm

így néz ki a táblázatunk most:


3 megjegyzés:

  1. másfél évesek? Az enyémmel esélyem sem volt, h a bkocsiban maradjon :))
    Hajrá Dia!

    VálaszTörlés
  2. a nyár derekán csökken az alkotói kedv, Dia derekán pedig a háj.... jaj de rossz... bocs....


    úgy látom, hogy a pocak kilométer hmmm akarommondani körméret drasztikusan csökken... ez szép! oké, a többi is! és az esküvő után is megmarad a motiváció??? erre kiváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
  3. A motiváció sajnos hirtelen megszűnik a kedvünk remélem megmarad! Azért jó móka a parkban lebzselni itthon csak nem ülhetünk! Majd új motiváció után kell nézni!

    Meg Barbi különben is megmondta a frankót, nem hagyhatom abba, nem tudom mekkora boszorkány! :D

    VálaszTörlés