Magamról

Saját fotó
Testnevelő tanárból lettem személyi edző. Majd személyi edzőből ANYA. Most pedig a kettőt együtt űzöm :) Kidolgoztam egy edzésprogramot, mely nagy segítség lehet a kisgyermekes anyukáknak, nem csak abban, hogy visszanyerjék a terhesség és szülés előtti formájukat, hanem hogy kellemesen és hasznosan töltsenek el egy-egy órát. Az edzések hatékonyságát és az ott szerzett tapasztalatokat kívánom íly módon dokumentálni.

2011. május 26., csütörtök

6 héttel később…

Én már most siker sztorinak nevezem ezt a történetet, mellyen Dia jót mosolygott, de sok éves tapasztalataim alapján ilyen motivációval, - ahogy az előző posztomban említettem - és ilyen hozzáállással (de jó ez a szó, három dupla betű egymás után, aztán még egy J) „boldogan éltek, míg meg nem haltak” lehet a mese vége.

Remélem, hogy Dia sikerein sokan felbuzdulnak majd, akik hasonló cipőben járnak szülés után, de nincs esküvős motivációjuk!

Azóta, hogy Dia rendszeresen el tud járni mozogni, mert nem kell a kisebbik gyerkőcnek felügyeletet találnia, sokkal hatékonyabb az edzés. A babakocsis fitnesznek ez az egyik legnagyobb előnye, hogy végig ott vannak a babák az anyukáikkal. A kisebbek alszanak a friss levegőn, a nagyobbak egymással játszanak, míg mi tornázunk. Csuda jópofák, mikor egy-egy gyakorlatot leutánoznak, és velünk tornáznak. Nagyon pozitívan hat a babák fejlődésére az, ha már ilyen pici korukban azt látják, hogy a szüleik rendszeresen mozognak. Sajnos a legtöbbek számára a rendszeres mozgás még mindig egyenlő az iskolai kötelező tesi órával, és ahogy a sulinak vége, úgy ér véget a rendszeres testmozgás is. Márpedig ennek nem szabadna így lennie. Mennyivel másképp érezné magát mindenki a bőrében ha rendszeresen mozogna! És ez a rendszeres mozgás válik a gyerkőcök számára teljesen természetessé azáltal, ha látják, hogy a szüleik felnőtt korukban is ezt teszik.

A siker másik összetevője a táplálkozás. Tesi órán alapszabály, hogy rossz példát nem mutatunk be, mert véletlenül az rögzül, így azokat a hibákat sem sorolom fel, amiket Dia elkövetett az étkezésében. Volt belőle bőven, higgyétek el, de szerencsére igen nyitott így képes volt változtatni a berögzült szokásokon. Összeállítottunk egy számára is kedvező étrendet, melyben helyes arányban találhatók meg a minőségi fehérjék, megfelelő szénhidrátok és zsírok, és nem csak a mennyiségre és minőségre helyeztük a hangsúlyt, hanem a biológiára is odafigyeltünk. Vagyis akkor eszik főként szénhidrátot, amikor a szénhidrát energiatartalmára van szüksége a szervezetnek, és ugyanígy a fehérjékkel.

A legfontosabb étkezés a reggeli, amely soha nem maradhat el, de a napi ötszöri étkezéssel azt is elértük, hogy az éhségérzet szó kikerüljön a Dia szótárából. –Ja, és nem mellesleg ezek a táplálkozási szokások betarthatók 90 napon túl is, tovább megyek, egy egész életen át!

íme a paraméterek a hatodik héten:

Név: Dia
Életkor: 30év
Testmagasság:170cm
Testtömeg: 63,7kg
Derék körméret: 76,5cm /pocak!:86,5cm
Csípő körméret: 97cm

Testzsír%: 32 (ideális 25 alatt lenne)

5 megjegyzés:

  1. 2 és fél! :) Lesz addig 60 as a derekam? :D

    VálaszTörlés
  2. Azért szerintem a sportolói múltad is sokat segít ebben.

    VálaszTörlés
  3. Bali! Az, hogy valaki gyerekkorában sportol, valóban meghatározó, ugyanis rendelkezik már azokkal az élményekkel, amit a rendszeres sport adhat, Vagyis tudja milyen az, h az eredmény érdekében újra és újra össze kell szednie a felszerelését és el kell mennie edzésre. Tudja azt is, hogy a sport adott esetben fáj (ez a mi módszerünknél kevésbbé mondható el) és tudja ezt a fájdalmat kezelni. Az akkor elért állóképesség, erő, gyorsaság azonban a múlté. Azt nem tudod konzerválni. Ha belegondolsz, az idegsejtjeiden és a ivarsejtjeiden kívül az egész tested kicserélődőtt.. Tehát ugyan az agyad segít, mert régen megtanulta, de a testednek újra kell tanítani az edzettséget.

    VálaszTörlés