Magamról

Saját fotó
Testnevelő tanárból lettem személyi edző. Majd személyi edzőből ANYA. Most pedig a kettőt együtt űzöm :) Kidolgoztam egy edzésprogramot, mely nagy segítség lehet a kisgyermekes anyukáknak, nem csak abban, hogy visszanyerjék a terhesség és szülés előtti formájukat, hanem hogy kellemesen és hasznosan töltsenek el egy-egy órát. Az edzések hatékonyságát és az ott szerzett tapasztalatokat kívánom íly módon dokumentálni.

2011. május 19., csütörtök

Dia bevállalta!


Dia a nagyobbik lányával

…mármint, hogy dokumentálhatom és publikálhatom a változást, ami a babakocsis fitnesz hatására történik vele. Nagyon elszánt és lelkes résztvevője az edzéseknek. Egyetlen (igazolt!!) hiányzástól eltekintve a kezdetektől részt vesz minden foglalkozáson. Többszörös a motivációja, egyrészt eléggé bír engem, és szeret velem sok időt tölteni ;) másrészt két gyerkőc után maradt némi babaháj rajta, amihez nem ragaszkodik, szívesen megválik tőle és nem utolsó sorban augusztusban végre bekötik a fejét. Bármit képes megtenni, hogy ő legyen a legszebb „királykisasszony” azon a napon.

Április elején kezdtünk közösen dolgozni. Dia 30 éves és 170cm magas. Amikor elkezdte az edzéseket 67kg volt, ami nem túlzottan sok, de épp elég ahhoz, hogy egy év négy hónappal a második leányzó megszületése után zavaróvá váljon. Ha ideje engedte, eljárt korábban futni, de egyrészt ez nem volt rendszeres, másrészt pedig túl magas volt a futás intenzitása ahhoz, hogy eredményes legyen. (Erről a későbbiekben bővebben írok).

Talán a futás intenzitásának (és a gyerekkori edzésélményeknek) is volt köszönhető, hogy az első babakocsis fitnesz edzés után hiányérzet áradt belőle. Nem mondta, de éreztem, hogy kevesli az edzést. Láttam rajta a csalódottságot, hogy nem fáradt el eléggé… De mivel nem tette szóvá, így nem tudtam feltenni neki a kedvenc kérdésemet, amit ilyenkor nagyon szeretek megkérdezni: "Elfáradni akarsz, vagy fejlődni?"

Tudom, hogy vannak célok, melyek nem valósíthatók meg nehéz intenzitás és fájdalommal járó edzések nélkül. De ahhoz, hogy kellemesen érezzük magunkat a mindennapjainkban, hogy energiával töltődjünk fel, és akár szülés utáni, akár más eredetű testsúlyfölösleget dolgozzunk le, bár valóban kitartó munka szükséges, de nem a magas intenzitású edzésmunka a célravezető. Másfél hónap elteltével ez Dia számára is beigazolódni látszik J. És még csak most kezdtük el….

Összegezve a kezdeti paramétereket:
Itt pedig a kisebbikkel

Név: Dia
Életkor: 30év
Testmagasság:170cm
Testtömeg:67kg
Derék körméret: 78cm /pocak!:89cm
Csípő körméret: 98cm
Testzsír%: 34,7 (ideális 25 alatt lenne)


folyt. köv…     


5 megjegyzés:

  1. Na nem voltam csalódott de az tény, h időben még bírtam volna. Viszont a kitartó mozgásnak már most szembetűnő eredményei vannak. Reméljük a rút kiskacsából hamar hattyú lesz! :D

    VálaszTörlés
  2. Dia!, a tengerparton haladok a gyerekemmel fotó-beállítást, gondolom a pletykalapokból loptad, ahol a hálivudi sztárok fotóztatják így magukat!! :D

    VálaszTörlés
  3. majd rakjál fel holnap egy szépruhás képet is;)

    VálaszTörlés
  4. Nolya nem akarom , majd augusztus 13.-ról így nagyobb lesz a kontraszt! :)
    Barbi reggel írtak rólam a Bestben nem olvastad? :D

    VálaszTörlés